Page cover photo

Харман на изложение 'Подкрепяме българското' в Шумен

10 септември 2016

С настъпването не есента и края на отпускарския сезон голяма част от нас се завръщат в града. Донесли сме сладко от смокини от морето, чушки и домати – собствено производство на нечия баба, и като цяло сме настроени да консумираме нещо сезонно и локално произведено. Тази тенденция и настроение стоят и зад инициативата на Министерството на земеделието и храните - „Подкрепяме българското“, която цели да ни представи възможността да се запознаем с месните производители от хранителния бранш в нашата област.

Изложение 'Подкрепяме българското' в Шумен

Пътуващото изложение вече се проведе във Варна, Добрич, Ямбол, Разград, Шумен и др., като отзивите бяха изключително позитивни. За голяма радост на екипа на Харман, нашето участие в шуменското издание на „Подкрепяме българското“ се превърна в малък триумф и повод за интересни размисли, за които искаме да Ви разкажем…

Засилен интерес към месните и млечни продукти на Харман на изложението Засилен интерес към месните и млечни продукти на Харман на изложението

Търговският ни отдел представи продуктите на Харман на гостите на изложението Търговският ни отдел представи продуктите на Харман на гостите на изложението

Защо подкрепяме българското?

Истината зад нашето участие в кампанията „Подкрепяме българското“ се корени в това, че като опитни земеделци и животновъди, които са отдадени на това да създават качество за българския потребител, ние имаме нужда се срещнем с него и да разкажем своята история. Разказваме за дългият и труден път на семейство Басри, което разраства своят земеделски бизнес от 1997 насам и целеустремеността за създаването на бизнес, „вкоренен“ в българската земя. С гордост показваме нашия управител Самет Басри, който се усмихва на дегустаторите зад витрината и споделяме как той и неговия екип от умели животновъди и ветеринарни лекари са поставили началото на производството на вкусното ни мляко, сирене и кашкавал със собственоръчно избраните ни първи 100 млекодайни крави. Луканката, пастърмата и вкусният Петрохан, които показваме, също са част от нашата история за избора на производство, което да е 100% наше собствено, и наградата, която този избор носи на вкусовата палитра. Така вкусът на всеки месен деликатес, който се предлага под нашите търговски марки Харман и Брадърс Деликатес, е наш апел към българите да изберат храна, която е плод на народната ни идентичност – плод на сила и трудолюбие. Именно за това получихме и лични поздравления от министърът на земеделието Десислава Танева. „Подкрепяме българското“ се превърна в поредната успешна история от нашия разказ, който се стараем да разказваме не само с думи, но и с вкус.

Управителят на фирмата Самет Басри и министърът на земеделието Десислава Танева Управителят на фирмата Самет Басри и министърът на земеделието Десислава Танева

Какво научихме?

Всеки ден трябва да научаваме нещо ново – за себе си и за другите. На изложението в Шумен научихме много важен урок за нас. Научихме, че всеки израснал в България тачи вкуса на детството си – вкусът на чубрица, на снежнобяло мляко, на филийка с луканка и иска да научи и сладките мъници да оценяват натуралното. Научихме, че конкуренцията остава на заден план, когато всички производители отстояваме един принцип – този на създаденото с гордост и внимание производство, а не на бързата печалба. За това ние избираме да бъдем на българския пазар, защото и ние знаем как да оценим ценността на българското.

На изложението се радваха и най-малките почитатели на Харман На изложението се радваха и най-малките почитатели на Харман

Радваме се, че именно с тази виртуална мисъл поставяме началото на нашия блог. За нас ще е чест да предоставяме на всички Вас с много интересно съдържание, което ще бъде най-прекия път да станем от познати – приятели, било и само онлайн.

Още от нашия блог