С настъпването не есента и края на отпускарския сезон голяма част от нас се завръщат в града. Донесли сме сладко от смокини от морето, чушки и домати – собствено производство на нечия баба, и като цяло сме настроени да консумираме нещо сезонно и локално произведено. Тази тенденция и настроение стоят и зад инициативата на Министерството на земеделието и храните - „Подкрепяме българското“, която цели да ни представи възможността да се запознаем с месните производители от хранителния бранш в нашата област.
Пътуващото изложение вече се проведе във Варна, Добрич, Ямбол, Разград, Шумен и др., като отзивите бяха изключително позитивни. За голяма радост на екипа на Харман, нашето участие в шуменското издание на „Подкрепяме българското“ се превърна в малък триумф и повод за интересни размисли, за които искаме да Ви разкажем…
Засилен интерес към месните и млечни продукти на Харман на изложението
Търговският ни отдел представи продуктите на Харман на гостите на изложението
Защо подкрепяме българското?
Истината зад нашето участие в кампанията „Подкрепяме българското“ се корени в това, че като опитни земеделци и животновъди, които са отдадени на това да създават качество за българския потребител, ние имаме нужда се срещнем с него и да разкажем своята история. Разказваме за дългият и труден път на семейство Басри, което разраства своят земеделски бизнес от 1997 насам и целеустремеността за създаването на бизнес, „вкоренен“ в българската земя. С гордост показваме нашия управител Самет Басри, който се усмихва на дегустаторите зад витрината и споделяме как той и неговия екип от умели животновъди и ветеринарни лекари са поставили началото на производството на вкусното ни мляко, сирене и кашкавал със собственоръчно избраните ни първи 100 млекодайни крави. Луканката, пастърмата и вкусният Петрохан, които показваме, също са част от нашата история за избора на производство, което да е 100% наше собствено, и наградата, която този избор носи на вкусовата палитра. Така вкусът на всеки месен деликатес, който се предлага под нашите търговски марки Харман и Брадърс Деликатес, е наш апел към българите да изберат храна, която е плод на народната ни идентичност – плод на сила и трудолюбие. Именно за това получихме и лични поздравления от министърът на земеделието Десислава Танева. „Подкрепяме българското“ се превърна в поредната успешна история от нашия разказ, който се стараем да разказваме не само с думи, но и с вкус.
Управителят на фирмата Самет Басри и министърът на земеделието Десислава Танева
Какво научихме?
Всеки ден трябва да научаваме нещо ново – за себе си и за другите. На изложението в Шумен научихме много важен урок за нас. Научихме, че всеки израснал в България тачи вкуса на детството си – вкусът на чубрица, на снежнобяло мляко, на филийка с луканка и иска да научи и сладките мъници да оценяват натуралното. Научихме, че конкуренцията остава на заден план, когато всички производители отстояваме един принцип – този на създаденото с гордост и внимание производство, а не на бързата печалба. За това ние избираме да бъдем на българския пазар, защото и ние знаем как да оценим ценността на българското.
На изложението се радваха и най-малките почитатели на Харман
Радваме се, че именно с тази виртуална мисъл поставяме началото на нашия блог. За нас ще е чест да предоставяме на всички Вас с много интересно съдържание, което ще бъде най-прекия път да станем от познати – приятели, било и само онлайн.